Letnia pokusa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1.5 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać po 1 żółtku i dalej ucierać.

Krok 2

Wsypujemy przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia.

Krok 3

Powstałą masę mieszamy i dodajemy na końcu ubitą pianę z białek, delikatnie mieszamy.

Krok 4

Ciasto wykładamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą.

Krok 5

Na ciasto układamy przepyszne owoce i całość wkładamy do piekarnika o temperaturze 180 stopni na około 45 minut i pieczemy.

Krok 6

Po wystygnięciu ciasto posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia pokusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia pokusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia pokusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia pokusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia pokusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia pokusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia pokusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej