Herbata z sorbetem – cytrynowy raj przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata z sorbetem – cytrynowy raj

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
257 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

191 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie torebki herbaty Lipton zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bok aby dobrze się zaparzył. Herbatę wystudź.

Krok 2

Zrób kulki z sorbetu cytrynowego Carte d'or, wstaw je do zamrażalki aby mocno się zmroziły.

Krok 3

Do słoika wlej zimny napar z herbaty dodaj plastry limonki i cytryny oraz kulkę sorbetu. Herbatę podawaj z gałązką rozmarynu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata z sorbetem – cytrynowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata z sorbetem – cytrynowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata z sorbetem – cytrynowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata z sorbetem – cytrynowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata z sorbetem – cytrynowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata z sorbetem – cytrynowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata z sorbetem – cytrynowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata z sorbetem – cytrynowy raj - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej