Składniki
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżeczka
3 sztuki
6 sztuk
null
0.5 szklanki
3 sztuki
1.5 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany rozkrój na połówki i posmaruj je olejem. Usmaż je lub upiecz tak aby skórka stała się czarna a miąższ miękki.
Krok 2
Ostrożnie ściągnij skórki z bakłażanów.
Krok 3
Usmaż na oleju trzy cebule na złoto, dodaj do nich składniki sosu i gotuj dopóki cukier się nie rozpuści.
Krok 4
Dodaj mięso i podgrzej wszystko.
Krok 5
Ułóż bakłażany na talerzach, napełnij farszem i udekoruj kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej