Łódeczki krabowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łódeczki krabowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

3 sztuki

6 sztuk

null

0.5 szklanki

3 sztuki

1.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany rozkrój na połówki i posmaruj je olejem. Usmaż je lub upiecz tak aby skórka stała się czarna a miąższ miękki.

Krok 2

Ostrożnie ściągnij skórki z bakłażanów.

Krok 3

Usmaż na oleju trzy cebule na złoto, dodaj do nich składniki sosu i gotuj dopóki cukier się nie rozpuści.

Krok 4

Dodaj mięso i podgrzej wszystko.

Krok 5

Ułóż bakłażany na talerzach, napełnij farszem i udekoruj kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łódeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łódeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łódeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łódeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łódeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łódeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łódeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łódeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej