
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżeczka
3 sztuki
6 sztuk
null
0.5 szklanki
3 sztuki
1.5 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany rozkrój na połówki i posmaruj je olejem. Usmaż je lub upiecz tak aby skórka stała się czarna a miąższ miękki.
Krok 2
Ostrożnie ściągnij skórki z bakłażanów.
Krok 3
Usmaż na oleju trzy cebule na złoto, dodaj do nich składniki sosu i gotuj dopóki cukier się nie rozpuści.
Krok 4
Dodaj mięso i podgrzej wszystko.
Krok 5
Ułóż bakłażany na talerzach, napełnij farszem i udekoruj kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej