Łódeczki krabowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łódeczki krabowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

3 sztuki

6 sztuk

null

0.5 szklanki

3 sztuki

1.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany rozkrój na połówki i posmaruj je olejem. Usmaż je lub upiecz tak aby skórka stała się czarna a miąższ miękki.

Krok 2

Ostrożnie ściągnij skórki z bakłażanów.

Krok 3

Usmaż na oleju trzy cebule na złoto, dodaj do nich składniki sosu i gotuj dopóki cukier się nie rozpuści.

Krok 4

Dodaj mięso i podgrzej wszystko.

Krok 5

Ułóż bakłażany na talerzach, napełnij farszem i udekoruj kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łódeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łódeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łódeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łódeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łódeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łódeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łódeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łódeczki krabowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szpinakowe naleśniki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej