Łzy Wałęsy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

208 osób wydrukowało

Pobierz pdf

159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2.5 szklanki

2 łyżeczki

1 szklanka

3 sztuki

1 opakowanie

masa:

3 sztuki

0.75 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

2 szklanki

1 opakowanie

70 dekagramów

piana:

3 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: 2,5 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku, 3 żółtka, szklanka cukru i kostka Kasi. Zagnieść, wykleić dno i boki.

Krok 2

Masa: 3 jajka, 3/4 szklanki cukru, 1/2 szklanki oleju, sok z 1 cytryny, 2 szklanki mleka (letniego) budyń śmietankowy. Ubić i dodać 70 dkg twarogu.

Krok 3

Przed końcem pieczenia ubić pianę z 3 białek (trochę cukru) i wylać na ciasto. Piec jeszcze z 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łzy Wałęsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łzy Wałęsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łzy Wałęsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łzy Wałęsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łzy Wałęsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łzy Wałęsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łzy Wałęsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Japoński sernik
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej