Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Różyczki brokuł gotuj do miękkości.
Krok 2
Masło rozpuść w rondelku, dodaj do niego ugotowane brokuły i rozgnieć widelcem, aby brokuły i masło stworzyły jednolitą masę.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente, odcedź.
Krok 4
Dodaj masę brokułowo-maślaną i wymieszaj najlepiej drewnianą łyżką. Posyp parmezanem i podaj zaraz po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej