Makaron brokułowo – maślany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron brokułowo – maślany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Różyczki brokuł gotuj do miękkości.

Krok 2

Masło rozpuść w rondelku, dodaj do niego ugotowane brokuły i rozgnieć widelcem, aby brokuły i masło stworzyły jednolitą masę.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente, odcedź.

Krok 4

Dodaj masę brokułowo-maślaną i wymieszaj najlepiej drewnianą łyżką. Posyp parmezanem i podaj zaraz po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej