Makaron brokułowo – maślany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron brokułowo – maślany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Różyczki brokuł gotuj do miękkości.

Krok 2

Masło rozpuść w rondelku, dodaj do niego ugotowane brokuły i rozgnieć widelcem, aby brokuły i masło stworzyły jednolitą masę.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente, odcedź.

Krok 4

Dodaj masę brokułowo-maślaną i wymieszaj najlepiej drewnianą łyżką. Posyp parmezanem i podaj zaraz po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej