
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Różyczki brokuł gotuj do miękkości.
Krok 2
Masło rozpuść w rondelku, dodaj do niego ugotowane brokuły i rozgnieć widelcem, aby brokuły i masło stworzyły jednolitą masę.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente, odcedź.
Krok 4
Dodaj masę brokułowo-maślaną i wymieszaj najlepiej drewnianą łyżką. Posyp parmezanem i podaj zaraz po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej