Makaron brokułowo – maślany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron brokułowo – maślany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Różyczki brokuł gotuj do miękkości.

Krok 2

Masło rozpuść w rondelku, dodaj do niego ugotowane brokuły i rozgnieć widelcem, aby brokuły i masło stworzyły jednolitą masę.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente, odcedź.

Krok 4

Dodaj masę brokułowo-maślaną i wymieszaj najlepiej drewnianą łyżką. Posyp parmezanem i podaj zaraz po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron brokułowo – maślany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Gołąbki z pieczarkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej