Makaron z rukolą i mozzarellą - z kurczakiem | Przepisy.pl pixel

Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

44

heart
1271 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

679 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

1 puszka

1 sztuka

150 gramów

3 łyżki

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na sposób al dente według wskazań producenta.

Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie w garnku podsmaż cebulkę pokrojona w kostkę, gdy się zeszkli dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz kurczaka pokrojonego w paseczki. Smaż chwilę. Następnie dodaj pomidorki z puszki i kapary.

Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Całość dopraw do smaku Knorr Fix Spaghetti Bolognese - nada on potrawie odpowiedniego smaku oraz poprawi konsystencję sosu.

Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Sos połącz z makaronem. Tuz przed podaniem dodaj opakowanie kulek mozzarelli oraz garść rukoli. Całość dokładnie wymieszaj.

Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby nadać potrawie nieco łagodniejszego smaku możesz do sosu dodać dwie łyżki śmietany – złagodzi ona kwaśny smak pomidorów.

16

Opinie o przepisie

  • Mateusz Pluciński

    Mateusz Pluciński , 08.10.2019

    Przepyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jagoda Kamińska

    Jagoda Kamińska , 26.01.2018

    Zrobiłam bez kurczaka i kaparów, również super!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • julita jablonowska

    julita jablonowska , 14.01.2018

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosia Lankiewicz

    Gosia Lankiewicz , 23.01.2017

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Krajeta

    Alina Krajeta , 29.05.2016

    A dla mnie z takich dań najlepsza jest......jazda na rowerze pogoda wieczorkiem idealna- kuchnia "be".....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Sawicki

    Piotr Sawicki , 29.05.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Słota

    Zofia Słota , 29.05.2016

    wszystko zdrowe oprócz przyprawy konorr

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Januszewska

    Grażyna Januszewska , 29.05.2016

    Pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Jakobczyk

    Barbara Jakobczyk , 29.05.2016

    Wygląda smakowicie i takie -zapewne- będzie sądząc po prostych, dostępnych składnikach. Nie widzę tu miejsca dla chemii, bo i po co. Sos z pomidorów i kaparów - to smaczne wykończenie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Płowiec

    Zofia Płowiec , 29.05.2016

    jutro probuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Wasilewska

    Monika Wasilewska , 29.05.2016

    Warto spróbować bez dodatku knora

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Paszek

    Iwona Paszek , 29.05.2016

    a gdzie jej nie ma?????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiolinka Olinka

    Wiolinka Olinka , 29.05.2016

    Super okazja aby zobaczyć wszystkie przepisy świata

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Myślińska

    Beata Myślińska , 29.05.2016

    A dla mnie MNIOOOM :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zonia Switajska

    Zonia Switajska , 29.05.2016

    DODATKI TO CHEMIA..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • fooddiary.pl

    fooddiary.pl , 26.04.2016

    <3

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarelląMakaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą

Makaron ugotuj na sposób al dente według wskazań producenta.