Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente w wodzie z kostką Knorr. Odcedzić.

Krok 2

Brokuł podzielić na różyczki i ugotować na parze. Orzechy posiekać.

Krok 3

Odcedzony makaron wymieszać z brokułem, orzechami i posiekanym szczypiorkiem. Doprawic do smaku czosnkiem w mini kostkach Knorr i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej