Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente w wodzie z kostką Knorr. Odcedzić.

Krok 2

Brokuł podzielić na różyczki i ugotować na parze. Orzechy posiekać.

Krok 3

Odcedzony makaron wymieszać z brokułem, orzechami i posiekanym szczypiorkiem. Doprawic do smaku czosnkiem w mini kostkach Knorr i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron soba z brokułami i orzechami macadamia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej