Makaron w zielonym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w zielonym sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

200 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 pęczek

1 pęczek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, umyj i pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w kostkę. Makaron ugotuj al dente, odcedź.

Krok 2

Rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Dodaj szynkę, podsmaż i wyjmij wszystko. Wlej 1 szklankę wody i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3

Zagotuj i dodaj groszek, gotuj dalej ok. 5 minut. Do groszku wlej śmietanę rozmieszaną z mąką i zagotuj.

Krok 4

Dodaj szynkę i umyte, pokrojone zioła, topiony ser. Podgrzewaj na wolnym ogniu cały czas mieszając.

Krok 5

Czosnek obierz, przekrój na pół, wysmaruj nim nagrzaną wazę. Włóż do niej makaron, polej sosem. Możesz udekorować szczypiorkiem pokrojonym w krótkie rurki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej