Makaron w zielonym sosie

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 pęczek

1 pęczek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, umyj i pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w kostkę. Makaron ugotuj al dente, odcedź.

Krok 2

Rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Dodaj szynkę, podsmaż i wyjmij wszystko. Wlej 1 szklankę wody i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3

Zagotuj i dodaj groszek, gotuj dalej ok. 5 minut. Do groszku wlej śmietanę rozmieszaną z mąką i zagotuj.

Krok 4

Dodaj szynkę i umyte, pokrojone zioła, topiony ser. Podgrzewaj na wolnym ogniu cały czas mieszając.

Krok 5

Czosnek obierz, przekrój na pół, wysmaruj nim nagrzaną wazę. Włóż do niej makaron, polej sosem. Możesz udekorować szczypiorkiem pokrojonym w krótkie rurki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej