
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
200 gramów
1 szczypta
1 sztuka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować al dente. Odstawić do wystudzenia.
Krok 2
Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok.
Krok 3
W miseczce dokładnie wymieszać sok z cytryny, rozkruszoną kostkę i oliwę.
Krok 4
Pomidorki umyć i pokroić w ćwiartki.
Krok 5
Wymieszać makaron z sosem.
Krok 6
Doprawić świeżo mielonym pieprzem. Dodać pomidorki. Ozdobić skórką z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej