Makaron z cytrynowym dressingiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z cytrynowym dressingiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

200 gramów

1 szczypta

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente. Odstawić do wystudzenia.

Krok 2

Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok.

Krok 3

W miseczce dokładnie wymieszać sok z cytryny, rozkruszoną kostkę i oliwę.

Krok 4

Pomidorki umyć i pokroić w ćwiartki.

Krok 5

Wymieszać makaron z sosem.

Krok 6

Doprawić świeżo mielonym pieprzem. Dodać pomidorki. Ozdobić skórką z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z cytrynowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z cytrynowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z cytrynowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z cytrynowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z cytrynowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z cytrynowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z cytrynowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z cytrynowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej