
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
200 gramów
1 szczypta
1 sztuka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować al dente. Odstawić do wystudzenia.
Krok 2
Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok.
Krok 3
W miseczce dokładnie wymieszać sok z cytryny, rozkruszoną kostkę i oliwę.
Krok 4
Pomidorki umyć i pokroić w ćwiartki.
Krok 5
Wymieszać makaron z sosem.
Krok 6
Doprawić świeżo mielonym pieprzem. Dodać pomidorki. Ozdobić skórką z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej