Makaron z groszkiem i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z groszkiem i kurczakiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować wodę z kostką Rosołu z kury Knorr. Wrzucić makaron i gotować kilka minut- zgodnie z informacją na opakowaniu. Pod koniec gotowania wrzucić groszek mrożony.

Krok 2

Pierś z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą Knorr Kebab z sosem czosnkowym. Usmażyć na oliwie na rumiano.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszać zawartością saszetki z przyprawą do sosu.

Krok 4

Makaron i groszek odcedź, przełóż do miseczek wraz z mięsem. Podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej