Makaron z groszkiem i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z groszkiem i kurczakiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować wodę z kostką Rosołu z kury Knorr. Wrzucić makaron i gotować kilka minut- zgodnie z informacją na opakowaniu. Pod koniec gotowania wrzucić groszek mrożony.

Krok 2

Pierś z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą Knorr Kebab z sosem czosnkowym. Usmażyć na oliwie na rumiano.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszać zawartością saszetki z przyprawą do sosu.

Krok 4

Makaron i groszek odcedź, przełóż do miseczek wraz z mięsem. Podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej