Makaron z groszkiem i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z groszkiem i kurczakiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

160 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować wodę z kostką Rosołu z kury Knorr. Wrzucić makaron i gotować kilka minut- zgodnie z informacją na opakowaniu. Pod koniec gotowania wrzucić groszek mrożony.

Krok 2

Pierś z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą Knorr Kebab z sosem czosnkowym. Usmażyć na oliwie na rumiano.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszać zawartością saszetki z przyprawą do sosu.

Krok 4

Makaron i groszek odcedź, przełóż do miseczek wraz z mięsem. Podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z groszkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron z sosem pomidorowym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej