Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Pieczarki obierz, pokrój w plastry. Cukinię umyj i pokrój w plastry. Pomidory sparz, obierz, pokrój w półplasterki.

Krok 2

Pierś kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Bulionetkę rozpuść w 200 ml wrzątku.

Krok 3

Do naczynia żaroodpornego włóż odcedzony makaron, kurczaka i pokrojone warzywa. Zalej bulionem, przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekaj 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z dyni i cukinii
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej