Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

3

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Pieczarki obierz, pokrój w plastry. Cukinię umyj i pokrój w plastry. Pomidory sparz, obierz, pokrój w półplasterki.

Krok 2

Pierś kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Bulionetkę rozpuść w 200 ml wrzątku.

Krok 3

Do naczynia żaroodpornego włóż odcedzony makaron, kurczaka i pokrojone warzywa. Zalej bulionem, przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekaj 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka makaronowa z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej