
Składniki
2 sztuki
400 gramów
400 gramów
2 łyżki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrojone w plasterki przesmażamy z cebulą.
Krok 2
Chleb kroimy w grubą kostkę.
Krok 3
Śmietanę doprawiamy Delikatem i dokładnie mieszamy.
Krok 4
Składniki łączymy delikatnie ze sobą i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 5
Pieczemy w 180 st. C około 30 minut. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej