Zapiekanka chlebowa z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka chlebowa z pieczarkami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

400 gramów

400 gramów

2 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrojone w plasterki przesmażamy z cebulą.

Krok 2

Chleb kroimy w grubą kostkę.

Krok 3

Śmietanę doprawiamy Delikatem i dokładnie mieszamy.

Krok 4

Składniki łączymy delikatnie ze sobą i przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Pieczemy w 180 st. C około 30 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka chlebowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka chlebowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka chlebowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka chlebowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka chlebowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka chlebowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka chlebowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka chlebowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej