Zapiekanka chlebowa z pieczarkami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

400 gramów

2 sztuki

400 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrojone w plasterki przesmażamy z cebulą.

Krok 2

Chleb kroimy w grubą kostkę.

Krok 3

Śmietanę doprawiamy Delikatem i dokładnie mieszamy.

Krok 4

Składniki łączymy delikatnie ze sobą i przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Pieczemy w 180 st. C około 30 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka chlebowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka chlebowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka chlebowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka chlebowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka chlebowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka chlebowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka chlebowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej