Makaron z orzeszkami pinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z orzeszkami pinii

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 sztuka

20

2 łyżki

30 gramów

200

5

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie - odcedź. Szpinak opłucz i pokrój w szerokie paski. Orzeszki pinii upraż na patelni.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie, dodaj pokrojone w paski pomidory oraz szpinak. Smaż chwilę a następnie połącz z gorącym makaronem.

Krok 3

Całość dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr i wymieszaj. Makaron podawaj udekorowany listkami bazylii i posypany parmezanem oraz orzeszkami pinii.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej