Makaron z orzeszkami pinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z orzeszkami pinii

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 sztuka

20

2 łyżki

30 gramów

200

5

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie - odcedź. Szpinak opłucz i pokrój w szerokie paski. Orzeszki pinii upraż na patelni.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie, dodaj pokrojone w paski pomidory oraz szpinak. Smaż chwilę a następnie połącz z gorącym makaronem.

Krok 3

Całość dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr i wymieszaj. Makaron podawaj udekorowany listkami bazylii i posypany parmezanem oraz orzeszkami pinii.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos chutney
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej