
Składniki
350 gramów
1 sztuka
20
2 łyżki
30 gramów
200
5
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie - odcedź. Szpinak opłucz i pokrój w szerokie paski. Orzeszki pinii upraż na patelni.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie, dodaj pokrojone w paski pomidory oraz szpinak. Smaż chwilę a następnie połącz z gorącym makaronem.
Krok 3
Całość dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr i wymieszaj. Makaron podawaj udekorowany listkami bazylii i posypany parmezanem oraz orzeszkami pinii.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej