Makaron z orzeszkami pinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z orzeszkami pinii

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 sztuka

20

2 łyżki

30 gramów

200

5

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie - odcedź. Szpinak opłucz i pokrój w szerokie paski. Orzeszki pinii upraż na patelni.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie, dodaj pokrojone w paski pomidory oraz szpinak. Smaż chwilę a następnie połącz z gorącym makaronem.

Krok 3

Całość dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr i wymieszaj. Makaron podawaj udekorowany listkami bazylii i posypany parmezanem oraz orzeszkami pinii.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Owocowy kurczak z curry
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej