Składniki
350 gramów
1 sztuka
20
2 łyżki
30 gramów
200
5
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie - odcedź. Szpinak opłucz i pokrój w szerokie paski. Orzeszki pinii upraż na patelni.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie, dodaj pokrojone w paski pomidory oraz szpinak. Smaż chwilę a następnie połącz z gorącym makaronem.
Krok 3
Całość dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr i wymieszaj. Makaron podawaj udekorowany listkami bazylii i posypany parmezanem oraz orzeszkami pinii.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej