Składniki
500 gramów
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś indyka kroimy w kostkę.
Krok 2
Cebulę siekamy w półplasterki.
Krok 3
Kurczaka przesmażamy z cebulą na odrobinie tłuszczu, do czasu, aż mięso będzie gotowe.
Krok 4
Pieczarki kroimy w bardzo cienkie plasterki (można użyć szatkownicy) i dodajemy do kurczaka.
Krok 5
Przesmażamy kilka minut, a na końcu solimy.
Krok 6
Całość zalewamy sosem śmietanowym.
Krok 7
W między czasie gotujemy makaron, który następnie odcedzamy i hartujemy,
Krok 8
Podajemy obficie posypane natką pietruszki. Smacznego!
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej