Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś indyka kroimy w kostkę.

Krok 2

Cebulę siekamy w półplasterki.

Krok 3

Kurczaka przesmażamy z cebulą na odrobinie tłuszczu, do czasu, aż mięso będzie gotowe.

Krok 4

Pieczarki kroimy w bardzo cienkie plasterki (można użyć szatkownicy) i dodajemy do kurczaka.

Krok 5

Przesmażamy kilka minut, a na końcu solimy.

Krok 6

Całość zalewamy sosem śmietanowym.

Krok 7

W między czasie gotujemy makaron, który następnie odcedzamy i hartujemy,

Krok 8

Podajemy obficie posypane natką pietruszki. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej