
Składniki
500 gramów
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś indyka kroimy w kostkę.
Krok 2
Cebulę siekamy w półplasterki.
Krok 3
Kurczaka przesmażamy z cebulą na odrobinie tłuszczu, do czasu, aż mięso będzie gotowe.
Krok 4
Pieczarki kroimy w bardzo cienkie plasterki (można użyć szatkownicy) i dodajemy do kurczaka.
Krok 5
Przesmażamy kilka minut, a na końcu solimy.
Krok 6
Całość zalewamy sosem śmietanowym.
Krok 7
W między czasie gotujemy makaron, który następnie odcedzamy i hartujemy,
Krok 8
Podajemy obficie posypane natką pietruszki. Smacznego!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej