Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś indyka kroimy w kostkę.

Krok 2

Cebulę siekamy w półplasterki.

Krok 3

Kurczaka przesmażamy z cebulą na odrobinie tłuszczu, do czasu, aż mięso będzie gotowe.

Krok 4

Pieczarki kroimy w bardzo cienkie plasterki (można użyć szatkownicy) i dodajemy do kurczaka.

Krok 5

Przesmażamy kilka minut, a na końcu solimy.

Krok 6

Całość zalewamy sosem śmietanowym.

Krok 7

W między czasie gotujemy makaron, który następnie odcedzamy i hartujemy,

Krok 8

Podajemy obficie posypane natką pietruszki. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w sosie śmietanowym z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej