Penne z sosem brokułowo - tymiankowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem brokułowym

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

400 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł gotuj w lekko słonej wodzie przez 7-10 minut. Odsącz i wrzuć na patelnię z uprzednio podsmażoną drobno posiekaną cebulą.

Krok 2

Dodaj mini kostki czosnkowe Knorr, wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę.

Krok 3

Do podsmażonych warzyw wlej gęsty jogurt grecki wymieszany z ziołowym serem. Doprawiamy bazylią, tymiankiem oraz pieprzem. Zagotuj.

Krok 4

Podawaj z makaronem ugotowanym al dente.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej