Penne z sosem brokułowo - tymiankowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem brokułowym

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

400 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł gotuj w lekko słonej wodzie przez 7-10 minut. Odsącz i wrzuć na patelnię z uprzednio podsmażoną drobno posiekaną cebulą.

Krok 2

Dodaj mini kostki czosnkowe Knorr, wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę.

Krok 3

Do podsmażonych warzyw wlej gęsty jogurt grecki wymieszany z ziołowym serem. Doprawiamy bazylią, tymiankiem oraz pieprzem. Zagotuj.

Krok 4

Podawaj z makaronem ugotowanym al dente.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej