Penne z sosem brokułowo - tymiankowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem brokułowym

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

400 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł gotuj w lekko słonej wodzie przez 7-10 minut. Odsącz i wrzuć na patelnię z uprzednio podsmażoną drobno posiekaną cebulą.

Krok 2

Dodaj mini kostki czosnkowe Knorr, wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę.

Krok 3

Do podsmażonych warzyw wlej gęsty jogurt grecki wymieszany z ziołowym serem. Doprawiamy bazylią, tymiankiem oraz pieprzem. Zagotuj.

Krok 4

Podawaj z makaronem ugotowanym al dente.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron penne al Forno
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej