Penne z sosem brokułowo - tymiankowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem brokułowym

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

400 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł gotuj w lekko słonej wodzie przez 7-10 minut. Odsącz i wrzuć na patelnię z uprzednio podsmażoną drobno posiekaną cebulą.

Krok 2

Dodaj mini kostki czosnkowe Knorr, wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę.

Krok 3

Do podsmażonych warzyw wlej gęsty jogurt grecki wymieszany z ziołowym serem. Doprawiamy bazylią, tymiankiem oraz pieprzem. Zagotuj.

Krok 4

Podawaj z makaronem ugotowanym al dente.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej