Penne z sosem brokułowo - tymiankowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem brokułowym

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

400 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł gotuj w lekko słonej wodzie przez 7-10 minut. Odsącz i wrzuć na patelnię z uprzednio podsmażoną drobno posiekaną cebulą.

Krok 2

Dodaj mini kostki czosnkowe Knorr, wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę.

Krok 3

Do podsmażonych warzyw wlej gęsty jogurt grecki wymieszany z ziołowym serem. Doprawiamy bazylią, tymiankiem oraz pieprzem. Zagotuj.

Krok 4

Podawaj z makaronem ugotowanym al dente.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem brokułowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej