Składniki
500 gramów
2 sztuki
400 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł gotuj w lekko słonej wodzie przez 7-10 minut. Odsącz i wrzuć na patelnię z uprzednio podsmażoną drobno posiekaną cebulą.
Krok 2
Dodaj mini kostki czosnkowe Knorr, wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę.
Krok 3
Do podsmażonych warzyw wlej gęsty jogurt grecki wymieszany z ziołowym serem. Doprawiamy bazylią, tymiankiem oraz pieprzem. Zagotuj.
Krok 4
Podawaj z makaronem ugotowanym al dente.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej