Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

200 gramów

20 gramów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj mięso mielone i smaż na średnim ogniu często mieszając. Usmażone mięso posyp Delikatem i polej przecierem pomidorowym. Smaż aż przecier się zagotuje, przykryj i smaż na małym ogniu jeszcze kilka minut.

Krok 3

Wymieszaj makaron z mięsem w sosie pomidorowym i rozłóż na talerze. Na wierzch zetrzyj obierakiem do warzyw listki parmezanu.

1

Opinie o przepisie

  • Angelika Szczepanik

    Angelika Szczepanik , 16.12.2015

    Sorry,ale co to ma być? Na 200g mięsa 200 przecieru? Niestety zrobiłam i nikomu nie smakowało, przykro mi.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej