Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

0.5 łyżeczki

20 gramów

2 łyżki

200 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj mięso mielone i smaż na średnim ogniu często mieszając. Usmażone mięso posyp Delikatem i polej przecierem pomidorowym. Smaż aż przecier się zagotuje, przykryj i smaż na małym ogniu jeszcze kilka minut.

Krok 3

Wymieszaj makaron z mięsem w sosie pomidorowym i rozłóż na talerze. Na wierzch zetrzyj obierakiem do warzyw listki parmezanu.

1

Opinie o przepisie

  • Angelika Szczepanik

    Angelika Szczepanik , 16.12.2015

    Sorry,ale co to ma być? Na 200g mięsa 200 przecieru? Niestety zrobiłam i nikomu nie smakowało, przykro mi.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej