Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
200 gramów
0.5 łyżeczki
20 gramów
2 łyżki
200 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Na patelnię wlej oliwę, dodaj mięso mielone i smaż na średnim ogniu często mieszając. Usmażone mięso posyp Delikatem i polej przecierem pomidorowym. Smaż aż przecier się zagotuje, przykryj i smaż na małym ogniu jeszcze kilka minut.
Krok 3
Wymieszaj makaron z mięsem w sosie pomidorowym i rozłóż na talerze. Na wierzch zetrzyj obierakiem do warzyw listki parmezanu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































