Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

0.5 łyżeczki

20 gramów

2 łyżki

200 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj mięso mielone i smaż na średnim ogniu często mieszając. Usmażone mięso posyp Delikatem i polej przecierem pomidorowym. Smaż aż przecier się zagotuje, przykryj i smaż na małym ogniu jeszcze kilka minut.

Krok 3

Wymieszaj makaron z mięsem w sosie pomidorowym i rozłóż na talerze. Na wierzch zetrzyj obierakiem do warzyw listki parmezanu.

1

Opinie o przepisie

  • Angelika Szczepanik

    Angelika Szczepanik , 16.12.2015

    Sorry,ale co to ma być? Na 200g mięsa 200 przecieru? Niestety zrobiłam i nikomu nie smakowało, przykro mi.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej