
Składniki
1 sztuka
10
50 mililitrów
1 pęczek
50 mililitrów
4
50 gramów
350 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź i skrop oliwą.
Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj posiekaną natkę i zalej winem - odparuj. Zalej przygotowanym Fixem i gotuj kilka minut.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj ze 150 ml wody i śmietaną, zagotuj.
Krok 4
Makaron wymieszaj z sosem, posyp posiekaną natką i pokruszonym serem. Na każdej porcji ułóż dekoracyjnie zawinięty plaster parmeńskiej szynki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej