Makaron z sosem serowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

311

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

50 gramów

50 mililitrów

1 pęczek

1 sztuka

50 mililitrów

4

10

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź i skrop oliwą.

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj posiekaną natkę i zalej winem - odparuj. Zalej przygotowanym Fixem i gotuj kilka minut.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze 150 ml wody i śmietaną, zagotuj.

Krok 4

Makaron wymieszaj z sosem, posyp posiekaną natką i pokruszonym serem. Na każdej porcji ułóż dekoracyjnie zawinięty plaster parmeńskiej szynki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej