Makaron z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem serowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10

50 mililitrów

1 pęczek

50 mililitrów

4

50 gramów

350 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź i skrop oliwą.

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj posiekaną natkę i zalej winem - odparuj. Zalej przygotowanym Fixem i gotuj kilka minut.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze 150 ml wody i śmietaną, zagotuj.

Krok 4

Makaron wymieszaj z sosem, posyp posiekaną natką i pokruszonym serem. Na każdej porcji ułóż dekoracyjnie zawinięty plaster parmeńskiej szynki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej