
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
300 gramów
1 szczypta
1 opakowanie
1 szczypta
1 łyżka
200 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w wodzie tak aby lekko twardawy.
Krok 2
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 3
Dodaj obrane i pokrojone w plasterki pieczarki oraz pokrojone w kostkę tofu. Smaż na małym ogniu aż składniki się przyrumienią.
Krok 4
W rondelku wymieszaj wodę z sosem pieczarkowym Knorr. Następnie zagotuj.
Krok 5
Sos przelej do składników na patelni. Dodaj makaron, posiekany szczypiorek i całość szybko wymieszaj. Podawaj natychmiast.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej