
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
300 gramów
1 szczypta
1 opakowanie
1 szczypta
1 łyżka
200 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w wodzie tak aby lekko twardawy.
Krok 2
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 3
Dodaj obrane i pokrojone w plasterki pieczarki oraz pokrojone w kostkę tofu. Smaż na małym ogniu aż składniki się przyrumienią.
Krok 4
W rondelku wymieszaj wodę z sosem pieczarkowym Knorr. Następnie zagotuj.
Krok 5
Sos przelej do składników na patelni. Dodaj makaron, posiekany szczypiorek i całość szybko wymieszaj. Podawaj natychmiast.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej