Makaron z tofu i sosem grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z tofu i sosem grzybowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

1 szczypta

1 łyżka

200 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w wodzie tak aby lekko twardawy.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 3

Dodaj obrane i pokrojone w plasterki pieczarki oraz pokrojone w kostkę tofu. Smaż na małym ogniu aż składniki się przyrumienią.

Krok 4

W rondelku wymieszaj wodę z sosem pieczarkowym Knorr. Następnie zagotuj.

Krok 5

Sos przelej do składników na patelni. Dodaj makaron, posiekany szczypiorek i całość szybko wymieszaj. Podawaj natychmiast.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej