
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
300 gramów
1 szczypta
1 opakowanie
1 szczypta
1 łyżka
200 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w wodzie tak aby lekko twardawy.
Krok 2
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 3
Dodaj obrane i pokrojone w plasterki pieczarki oraz pokrojone w kostkę tofu. Smaż na małym ogniu aż składniki się przyrumienią.
Krok 4
W rondelku wymieszaj wodę z sosem pieczarkowym Knorr. Następnie zagotuj.
Krok 5
Sos przelej do składników na patelni. Dodaj makaron, posiekany szczypiorek i całość szybko wymieszaj. Podawaj natychmiast.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej