Makaron z tofu i sosem grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z tofu i sosem grzybowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

1 szczypta

1 łyżka

200 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w wodzie tak aby lekko twardawy.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 3

Dodaj obrane i pokrojone w plasterki pieczarki oraz pokrojone w kostkę tofu. Smaż na małym ogniu aż składniki się przyrumienią.

Krok 4

W rondelku wymieszaj wodę z sosem pieczarkowym Knorr. Następnie zagotuj.

Krok 5

Sos przelej do składników na patelni. Dodaj makaron, posiekany szczypiorek i całość szybko wymieszaj. Podawaj natychmiast.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej