Makaron z tofu i sosem grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z tofu i sosem grzybowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

1 szczypta

1 łyżka

200 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w wodzie tak aby lekko twardawy.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 3

Dodaj obrane i pokrojone w plasterki pieczarki oraz pokrojone w kostkę tofu. Smaż na małym ogniu aż składniki się przyrumienią.

Krok 4

W rondelku wymieszaj wodę z sosem pieczarkowym Knorr. Następnie zagotuj.

Krok 5

Sos przelej do składników na patelni. Dodaj makaron, posiekany szczypiorek i całość szybko wymieszaj. Podawaj natychmiast.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z tofu i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej