Mango chutney II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mango chutney II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

10 gramów

4 sztuki

0.5 sztuki

100 mililitrów

20 gramów

2 sztuki

1 sztuka

25 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melon obierz, usuń pestki i pokrój w kostkę. Obierz i pokrój na plasterki mango i melon posyp solą.

Krok 2

Czosnek, imbir i papryczki chilli zagnieć na jednolitą masę z niewielką ilością octu winnego.

Krok 3

Plasterki mango i melona wrzuć do wrzącego octu z cukrem, gotuj na małym ogniu 5 minut.

Krok 4

Dodaj pozostałe składniki, posól do smaku i gotuj 15 minut mieszając często drewnianą łyżką. Po ostudzeniu przełóż do słoików.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mango chutney II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mango chutney II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mango chutney II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mango chutney II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mango chutney II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mango chutney II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mango chutney II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mango chutney II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej