
Składniki
null
1 sztuka
10 gramów
4 sztuki
0.5 sztuki
100 mililitrów
20 gramów
2 sztuki
1 sztuka
25 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melon obierz, usuń pestki i pokrój w kostkę. Obierz i pokrój na plasterki mango i melon posyp solą.
Krok 2
Czosnek, imbir i papryczki chilli zagnieć na jednolitą masę z niewielką ilością octu winnego.
Krok 3
Plasterki mango i melona wrzuć do wrzącego octu z cukrem, gotuj na małym ogniu 5 minut.
Krok 4
Dodaj pozostałe składniki, posól do smaku i gotuj 15 minut mieszając często drewnianą łyżką. Po ostudzeniu przełóż do słoików.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej