
Składniki
null
1 sztuka
10 gramów
4 sztuki
0.5 sztuki
100 mililitrów
20 gramów
2 sztuki
1 sztuka
25 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melon obierz, usuń pestki i pokrój w kostkę. Obierz i pokrój na plasterki mango i melon posyp solą.
Krok 2
Czosnek, imbir i papryczki chilli zagnieć na jednolitą masę z niewielką ilością octu winnego.
Krok 3
Plasterki mango i melona wrzuć do wrzącego octu z cukrem, gotuj na małym ogniu 5 minut.
Krok 4
Dodaj pozostałe składniki, posól do smaku i gotuj 15 minut mieszając często drewnianą łyżką. Po ostudzeniu przełóż do słoików.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej