
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
5 sztuk
20 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały upraż i grubo posiekaj.
Krok 2
Marchew pokrój w słupki, podsmaż na oliwie, by zmiękły.
Krok 3
Czosnek posiekaj, oliwki pokrój w plastry i dodaj razem do marchwi. Dopraw solą oraz pieprzem i smaż 4 minuty.
Krok 4
Przełóż do miseczki, dodaj migdały i liście mięty. Wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej