
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
5 sztuk
20 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały upraż i grubo posiekaj.
Krok 2
Marchew pokrój w słupki, podsmaż na oliwie, by zmiękły.
Krok 3
Czosnek posiekaj, oliwki pokrój w plastry i dodaj razem do marchwi. Dopraw solą oraz pieprzem i smaż 4 minuty.
Krok 4
Przełóż do miseczki, dodaj migdały i liście mięty. Wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej