Marchewki i oliwki w oliwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewki i oliwki w oliwie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

5 sztuk

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały upraż i grubo posiekaj.

Krok 2

Marchew pokrój w słupki, podsmaż na oliwie, by zmiękły.

Krok 3

Czosnek posiekaj, oliwki pokrój w plastry i dodaj razem do marchwi. Dopraw solą oraz pieprzem i smaż 4 minuty.

Krok 4

Przełóż do miseczki, dodaj migdały i liście mięty. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewki i oliwki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewki i oliwki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewki i oliwki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewki i oliwki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewki i oliwki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewki i oliwki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewki i oliwki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewki i oliwki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej