Marchewkowe muffiny przepis – Zobacz na przepisy.pl

Marchewkowe muffiny

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

0.25 szklanki

2.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

4 szklanki

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suche składniki mieszamy tak, by się dobrze połączyły, do nich dolewamy jajka z olejem i dalej mieszamy, by uzyskać gładką masę.

Krok 2

Do masy dodajemy utartą marchew.

Krok 3

Takie gęste ciasto można wzbogacić dowolnymi bakaliami.

Krok 4

Foremkę dobrze jest wyłożyć papilotkami - wtedy babeczki wyglądają bardzo elegancko.

Krok 5

Babeczki pieką się ok. 15 minut w temp. 180 stopni Celsjusza

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewkowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewkowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewkowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewkowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewkowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewkowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewkowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Muffinki czekoladowe
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej