Marchewkowe muffiny

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

0.25 szklanki

2.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

4 szklanki

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suche składniki mieszamy tak, by się dobrze połączyły, do nich dolewamy jajka z olejem i dalej mieszamy, by uzyskać gładką masę.

Krok 2

Do masy dodajemy utartą marchew.

Krok 3

Takie gęste ciasto można wzbogacić dowolnymi bakaliami.

Krok 4

Foremkę dobrze jest wyłożyć papilotkami - wtedy babeczki wyglądają bardzo elegancko.

Krok 5

Babeczki pieką się ok. 15 minut w temp. 180 stopni Celsjusza

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewkowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewkowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewkowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewkowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewkowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewkowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewkowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej