
Składniki
200 mililitrów
400 mililitrów
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
50 gramów
1 pęczek
1 sztuka
1 pęczek
1 pęczek
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wino z octem i mini kostkami Knorr zagotuj.
Krok 2
Dymkę, koper włoski, marchew i papryczkę chili pokrój w plastry, zioła posiekaj nie za drobno i następnie dodaj do winnego rosołu.
Krok 3
Wystudź wywar i wtłocz powoli oliwę z oliwek. Taka ilość marynaty wystarcz na 1 kg karkówki. Marynuj 24 godz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Marynata do karkówki ziołowa
Karkówka to mięso dość uniwersalne, które można przygotowywać na wiele różnych sposobów. Idealnie sprawdza się w wersji grillowanej, jak i pieczone w piekarniku. Bez względu na sposób przyrządzania karkówki, najlepiej smakuje, gdy jest marynowana przez długi czas w wyrazistej marynacie. Podany przepis na marynatę ziołową z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi wielosmakowych potraw. Namoczone w niej mięso będzie kruche, delikatne i idealnie doprawione. Koper włoski, rozmaryn i tymianek nadadzą daniu intensywnego zapachu. Użyj również czosnku i pikantnej papryczki chili. Tym, co wyróżnia marynatę z tego przepisu na tle innych jest wykorzystanie marchewki i pomarańczy, które nadadzą całości słodkiego posmaku. Składniki podane w przepisie wystarczą do zamarynowania kilograma karkówki. Mięso najlepiej odłożyć nawet na dobę. Dzięki takiemu zabiegowi jego smak i zapach będą szczególnie intensywne. Myślisz o pachnącej ziołami, soczystej karkówce? Koniecznie wydrukuj ten przepis i przyrządź smaczną marynatę.