Marynata do karkówki ziołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata do karkówki ziołowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

400 mililitrów

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

50 gramów

1 pęczek

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wino z octem i mini kostkami Knorr zagotuj.

Krok 2

Dymkę, koper włoski, marchew i papryczkę chili pokrój w plastry, zioła posiekaj nie za drobno i następnie dodaj do winnego rosołu.

Krok 3

Wystudź wywar i wtłocz powoli oliwę z oliwek. Taka ilość marynaty wystarcz na 1 kg karkówki. Marynuj 24 godz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata do karkówki  ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata do karkówki  ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata do karkówki  ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata do karkówki  ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata do karkówki  ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata do karkówki  ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata do karkówki  ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata do karkówki  ziołowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
33 osoby oglądają przepis:
Zielone curry warzywne
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata do karkówki  ziołowaMarynata do karkówki ziołowa

Karkówka to mięso dość uniwersalne, które można przygotowywać na wiele różnych sposobów. Idealnie sprawdza się w wersji grillowanej, jak i pieczone w piekarniku. Bez względu na sposób przyrządzania karkówki, najlepiej smakuje, gdy jest marynowana przez długi czas w wyrazistej marynacie. Podany przepis na marynatę ziołową z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi wielosmakowych potraw. Namoczone w niej mięso będzie kruche, delikatne i idealnie doprawione. Koper włoski, rozmaryn i tymianek nadadzą daniu intensywnego zapachu. Użyj również czosnku i pikantnej papryczki chili. Tym, co wyróżnia marynatę z tego przepisu na tle innych jest wykorzystanie marchewki i pomarańczy, które nadadzą całości słodkiego posmaku. Składniki podane w przepisie wystarczą do zamarynowania kilograma karkówki. Mięso najlepiej odłożyć nawet na dobę. Dzięki takiemu zabiegowi jego smak i zapach będą szczególnie intensywne. Myślisz o pachnącej ziołami, soczystej karkówce? Koniecznie wydrukuj ten przepis i przyrządź smaczną marynatę.