Marynata do karkówki ziołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata do karkówki ziołowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

400 mililitrów

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

50 gramów

1 pęczek

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wino z octem i mini kostkami Knorr zagotuj.

Krok 2

Dymkę, koper włoski, marchew i papryczkę chili pokrój w plastry, zioła posiekaj nie za drobno i następnie dodaj do winnego rosołu.

Krok 3

Wystudź wywar i wtłocz powoli oliwę z oliwek. Taka ilość marynaty wystarcz na 1 kg karkówki. Marynuj 24 godz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata do karkówki  ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata do karkówki  ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata do karkówki  ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata do karkówki  ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata do karkówki  ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata do karkówki  ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata do karkówki  ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata do karkówki  ziołowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynata do karkówki  ziołowaMarynata do karkówki ziołowa

Karkówka to mięso dość uniwersalne, które można przygotowywać na wiele różnych sposobów. Idealnie sprawdza się w wersji grillowanej, jak i pieczone w piekarniku. Bez względu na sposób przyrządzania karkówki, najlepiej smakuje, gdy jest marynowana przez długi czas w wyrazistej marynacie. Podany przepis na marynatę ziołową z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi wielosmakowych potraw. Namoczone w niej mięso będzie kruche, delikatne i idealnie doprawione. Koper włoski, rozmaryn i tymianek nadadzą daniu intensywnego zapachu. Użyj również czosnku i pikantnej papryczki chili. Tym, co wyróżnia marynatę z tego przepisu na tle innych jest wykorzystanie marchewki i pomarańczy, które nadadzą całości słodkiego posmaku. Składniki podane w przepisie wystarczą do zamarynowania kilograma karkówki. Mięso najlepiej odłożyć nawet na dobę. Dzięki takiemu zabiegowi jego smak i zapach będą szczególnie intensywne. Myślisz o pachnącej ziołami, soczystej karkówce? Koniecznie wydrukuj ten przepis i przyrządź smaczną marynatę.