Mielone jarzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone jarzynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

null

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 opakowanie

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wyrób z namoczoną a następnie odciśniętą kajzerką, jajkiem , bułką tartą i przyprawami. Uformuj małe kotleciki i obtocz w bułce tartej.

Krok 2

Usmaż na oleju.

Krok 3

Marchewkę z groszkiem ugotuj w bulionie Knorr z dodatkiem masła.

Krok 4

Mąkę wymieszaj z małą ilością wody i zagęść jarzynkę. Przypraw pieprzem. Podawaj z kotlecikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej