Mielone jarzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone jarzynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

null

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 opakowanie

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wyrób z namoczoną a następnie odciśniętą kajzerką, jajkiem , bułką tartą i przyprawami. Uformuj małe kotleciki i obtocz w bułce tartej.

Krok 2

Usmaż na oleju.

Krok 3

Marchewkę z groszkiem ugotuj w bulionie Knorr z dodatkiem masła.

Krok 4

Mąkę wymieszaj z małą ilością wody i zagęść jarzynkę. Przypraw pieprzem. Podawaj z kotlecikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej