Mielone jarzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone jarzynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

null

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 opakowanie

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wyrób z namoczoną a następnie odciśniętą kajzerką, jajkiem , bułką tartą i przyprawami. Uformuj małe kotleciki i obtocz w bułce tartej.

Krok 2

Usmaż na oleju.

Krok 3

Marchewkę z groszkiem ugotuj w bulionie Knorr z dodatkiem masła.

Krok 4

Mąkę wymieszaj z małą ilością wody i zagęść jarzynkę. Przypraw pieprzem. Podawaj z kotlecikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone  jarzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Omlet z szynką i warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej