
Składniki
null
null
2 łyżki
null
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 opakowanie
700 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wyrób z namoczoną a następnie odciśniętą kajzerką, jajkiem , bułką tartą i przyprawami. Uformuj małe kotleciki i obtocz w bułce tartej.
Krok 2
Usmaż na oleju.
Krok 3
Marchewkę z groszkiem ugotuj w bulionie Knorr z dodatkiem masła.
Krok 4
Mąkę wymieszaj z małą ilością wody i zagęść jarzynkę. Przypraw pieprzem. Podawaj z kotlecikami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej