Mięsne paluchy z farszem z orzechów. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne paluchy z farszem z orzechów.

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

200 gramów

150 gramów

3 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

6 łyżek

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyj , osusz i pokrój w plastry. Rozbij tłuczkiem.

Krok 3

Ser , śmietanę , chrzan i orzechy wymieszaj z jajkiem

Krok 4

Plastry mięsa posmaruj farszem następnie zwiń.

Krok 2

Oprósz mięso Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 5

panieruj w rozmąconych jajkach oraz bułce tartej.

Krok 6

Smaż ze wszystkich stron do zrumienienia.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne paluchy z farszem z orzechów. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne paluchy z farszem z orzechów. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne paluchy z farszem z orzechów. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne paluchy z farszem z orzechów. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne paluchy z farszem z orzechów. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne paluchy z farszem z orzechów. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne paluchy z farszem z orzechów. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne paluchy z farszem z orzechów. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej