
Składniki
null
null
6 łyżek
3 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
150 gramów
3 łyżki
200 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab umyj , osusz i pokrój w plastry. Rozbij tłuczkiem.
Krok 3
Ser , śmietanę , chrzan i orzechy wymieszaj z jajkiem
Krok 4
Plastry mięsa posmaruj farszem następnie zwiń.
Krok 2
Oprósz mięso Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 5
panieruj w rozmąconych jajkach oraz bułce tartej.
Krok 6
Smaż ze wszystkich stron do zrumienienia.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej