
Składniki
null
null
6 łyżek
3 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
150 gramów
3 łyżki
200 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab umyj , osusz i pokrój w plastry. Rozbij tłuczkiem.
Krok 3
Ser , śmietanę , chrzan i orzechy wymieszaj z jajkiem
Krok 4
Plastry mięsa posmaruj farszem następnie zwiń.
Krok 2
Oprósz mięso Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 5
panieruj w rozmąconych jajkach oraz bułce tartej.
Krok 6
Smaż ze wszystkich stron do zrumienienia.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































