
Składniki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 opakowanie
4 sztuki
2 łyżki
2 szklanki
400 gramów
1 szklanka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana pokrój w cienkie paski. Posyp solą, pozostaw na 30 minut, następnie osącz, opłukaj wodą i osusz.
Krok 2
Czosnek zmiażdż, cebule posiekaj, a paprykę pokrój w paski. Smaż na oleju przez minutę.
Krok 3
Dodaj bakłażana i smaż około 2 minut.
Krok 4
Kolby kukurydzy przekrój na połowy i wraz z groszkiem dodaj do bakłażana. Smaż minutę.
Krok 5
Dodaj kiełki, grzyby, kapustę i smaż kolejną minutę.
Krok 6
Wino ryżowe wymieszaj z sosem sojowym, sosem z fasoli, sosem chili, cukrem i Fixem Knorr.
Krok 7
Wlej przygotowany sos do potrawy. Zagotuj i dokładnie wymieszaj, natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej