Warzywa z sosem z żółtej fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa z sosem z żółtej fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżki

2 szklanki

400 gramów

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana pokrój w cienkie paski. Posyp solą, pozostaw na 30 minut, następnie osącz, opłukaj wodą i osusz.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, cebule posiekaj, a paprykę pokrój w paski. Smaż na oleju przez minutę.

Krok 3

Dodaj bakłażana i smaż około 2 minut.

Krok 4

Kolby kukurydzy przekrój na połowy i wraz z groszkiem dodaj do bakłażana. Smaż minutę.

Krok 5

Dodaj kiełki, grzyby, kapustę i smaż kolejną minutę.

Krok 6

Wino ryżowe wymieszaj z sosem sojowym, sosem z fasoli, sosem chili, cukrem i Fixem Knorr.

Krok 7

Wlej przygotowany sos do potrawy. Zagotuj i dokładnie wymieszaj, natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej