Warzywa z sosem z żółtej fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl

Warzywa z sosem z żółtej fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

2 szklanki

3 sztuki

400 gramów

1 szklanka

1 szklanka

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana pokrój w cienkie paski. Posyp solą, pozostaw na 30 minut, następnie osącz, opłukaj wodą i osusz.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, cebule posiekaj, a paprykę pokrój w paski. Smaż na oleju przez minutę.

Krok 3

Dodaj bakłażana i smaż około 2 minut.

Krok 4

Kolby kukurydzy przekrój na połowy i wraz z groszkiem dodaj do bakłażana. Smaż minutę.

Krok 5

Dodaj kiełki, grzyby, kapustę i smaż kolejną minutę.

Krok 6

Wino ryżowe wymieszaj z sosem sojowym, sosem z fasoli, sosem chili, cukrem i Fixem Knorr.

Krok 7

Wlej przygotowany sos do potrawy. Zagotuj i dokładnie wymieszaj, natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej