
Składniki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 opakowanie
4 sztuki
2 łyżki
2 szklanki
400 gramów
1 szklanka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana pokrój w cienkie paski. Posyp solą, pozostaw na 30 minut, następnie osącz, opłukaj wodą i osusz.
Krok 2
Czosnek zmiażdż, cebule posiekaj, a paprykę pokrój w paski. Smaż na oleju przez minutę.
Krok 3
Dodaj bakłażana i smaż około 2 minut.
Krok 4
Kolby kukurydzy przekrój na połowy i wraz z groszkiem dodaj do bakłażana. Smaż minutę.
Krok 5
Dodaj kiełki, grzyby, kapustę i smaż kolejną minutę.
Krok 6
Wino ryżowe wymieszaj z sosem sojowym, sosem z fasoli, sosem chili, cukrem i Fixem Knorr.
Krok 7
Wlej przygotowany sos do potrawy. Zagotuj i dokładnie wymieszaj, natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej