Warzywa z sosem z żółtej fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa z sosem z żółtej fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżki

2 szklanki

400 gramów

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana pokrój w cienkie paski. Posyp solą, pozostaw na 30 minut, następnie osącz, opłukaj wodą i osusz.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, cebule posiekaj, a paprykę pokrój w paski. Smaż na oleju przez minutę.

Krok 3

Dodaj bakłażana i smaż około 2 minut.

Krok 4

Kolby kukurydzy przekrój na połowy i wraz z groszkiem dodaj do bakłażana. Smaż minutę.

Krok 5

Dodaj kiełki, grzyby, kapustę i smaż kolejną minutę.

Krok 6

Wino ryżowe wymieszaj z sosem sojowym, sosem z fasoli, sosem chili, cukrem i Fixem Knorr.

Krok 7

Wlej przygotowany sos do potrawy. Zagotuj i dokładnie wymieszaj, natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej