Warzywa z sosem z żółtej fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa z sosem z żółtej fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżki

2 szklanki

400 gramów

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana pokrój w cienkie paski. Posyp solą, pozostaw na 30 minut, następnie osącz, opłukaj wodą i osusz.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, cebule posiekaj, a paprykę pokrój w paski. Smaż na oleju przez minutę.

Krok 3

Dodaj bakłażana i smaż około 2 minut.

Krok 4

Kolby kukurydzy przekrój na połowy i wraz z groszkiem dodaj do bakłażana. Smaż minutę.

Krok 5

Dodaj kiełki, grzyby, kapustę i smaż kolejną minutę.

Krok 6

Wino ryżowe wymieszaj z sosem sojowym, sosem z fasoli, sosem chili, cukrem i Fixem Knorr.

Krok 7

Wlej przygotowany sos do potrawy. Zagotuj i dokładnie wymieszaj, natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z sosem z żółtej fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej