Składniki
1 szczypta
1 szczypta
5 sztuk
100 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę i kiełbasę suchą pokroić w kosteczkę. Kiełbasę białą i jajka ugotować - pokroić w kosteczkę.
Krok 2
Doprawić świeżo startym chrzanem i przyprawami. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej