Młoda kapusta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młoda kapusta

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 ziarna

1.5 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy.

Krok 2

Wkładamy do głębokiego rondla, dolewamy szklankę wody. Wkładamy listek laurowy i ziele angielskie.

Krok 3

Przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości.

Krok 4

Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz pokruszoną kostką Knorr.

Krok 5

Koperek drobno siekamy. Dodajemy do kapusty pod koniec gotowania.

Krok 6

Dodajemy ocet. Mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej