Młoda kapusta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młoda kapusta

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 ziarna

1.5 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy.

Krok 2

Wkładamy do głębokiego rondla, dolewamy szklankę wody. Wkładamy listek laurowy i ziele angielskie.

Krok 3

Przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości.

Krok 4

Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz pokruszoną kostką Knorr.

Krok 5

Koperek drobno siekamy. Dodajemy do kapusty pod koniec gotowania.

Krok 6

Dodajemy ocet. Mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej