Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 ziarna
1.5 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę szatkujemy.
Krok 2
Wkładamy do głębokiego rondla, dolewamy szklankę wody. Wkładamy listek laurowy i ziele angielskie.
Krok 3
Przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości.
Krok 4
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz pokruszoną kostką Knorr.
Krok 5
Koperek drobno siekamy. Dodajemy do kapusty pod koniec gotowania.
Krok 6
Dodajemy ocet. Mieszamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej