Młoda kapusta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młoda kapusta

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

100 gramów

1 łyżka

100 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy. Wkładamy do garnka z roztopionym masłem.

Krok 2

Dodajemy kostkę czosnkową, ziele angielskie i łyżkę przyprawy Delkat.

Krok 3

Dusimy pod przykryciem około 45 minut dość często mieszając. W między czasie dodajemy pokrojony w kostkę i lekko obsmażony boczek.

Krok 4

Gdy kapusta zmięknie dodajemy posiekany koperek i odstawiamy na kilka minut by lekko ostygła.

Krok 5

Mąkę rozrabiamy z dwoma łyżkami mąki i dodajemy do kapusty. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę i znowu dokładnie mieszamy.

Krok 6

Doprawiamy do smaku Delikatem, solą i pieprzem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej