
Składniki
100 gramów
100 gramów
1 łyżka
1 sztuka
4 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę szatkujemy. Wkładamy do garnka z roztopionym masłem.
Krok 2
Dodajemy kostkę czosnkową, ziele angielskie i łyżkę przyprawy Delkat.
Krok 3
Dusimy pod przykryciem około 45 minut dość często mieszając. W między czasie dodajemy pokrojony w kostkę i lekko obsmażony boczek.
Krok 4
Gdy kapusta zmięknie dodajemy posiekany koperek i odstawiamy na kilka minut by lekko ostygła.
Krok 5
Mąkę rozrabiamy z dwoma łyżkami mąki i dodajemy do kapusty. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę i znowu dokładnie mieszamy.
Krok 6
Doprawiamy do smaku Delikatem, solą i pieprzem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej