Młoda kapusta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młoda kapusta

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy. Wkładamy do garnka z roztopionym masłem.

Krok 2

Dodajemy kostkę czosnkową, ziele angielskie i łyżkę przyprawy Delkat.

Krok 3

Dusimy pod przykryciem około 45 minut dość często mieszając. W między czasie dodajemy pokrojony w kostkę i lekko obsmażony boczek.

Krok 4

Gdy kapusta zmięknie dodajemy posiekany koperek i odstawiamy na kilka minut by lekko ostygła.

Krok 5

Mąkę rozrabiamy z dwoma łyżkami mąki i dodajemy do kapusty. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę i znowu dokładnie mieszamy.

Krok 6

Doprawiamy do smaku Delikatem, solą i pieprzem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej