
Składniki
100 gramów
100 gramów
1 łyżka
1 sztuka
4 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę szatkujemy. Wkładamy do garnka z roztopionym masłem.
Krok 2
Dodajemy kostkę czosnkową, ziele angielskie i łyżkę przyprawy Delkat.
Krok 3
Dusimy pod przykryciem około 45 minut dość często mieszając. W między czasie dodajemy pokrojony w kostkę i lekko obsmażony boczek.
Krok 4
Gdy kapusta zmięknie dodajemy posiekany koperek i odstawiamy na kilka minut by lekko ostygła.
Krok 5
Mąkę rozrabiamy z dwoma łyżkami mąki i dodajemy do kapusty. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę i znowu dokładnie mieszamy.
Krok 6
Doprawiamy do smaku Delikatem, solą i pieprzem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej