Młoda kapusta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młoda kapusta

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy. Wkładamy do garnka z roztopionym masłem.

Krok 2

Dodajemy kostkę czosnkową, ziele angielskie i łyżkę przyprawy Delkat.

Krok 3

Dusimy pod przykryciem około 45 minut dość często mieszając. W między czasie dodajemy pokrojony w kostkę i lekko obsmażony boczek.

Krok 4

Gdy kapusta zmięknie dodajemy posiekany koperek i odstawiamy na kilka minut by lekko ostygła.

Krok 5

Mąkę rozrabiamy z dwoma łyżkami mąki i dodajemy do kapusty. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę i znowu dokładnie mieszamy.

Krok 6

Doprawiamy do smaku Delikatem, solą i pieprzem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młoda kapusta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej