Moje biszkoptowe baranki

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

175

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuścić.

Krok 2

Formę rozkręcić, posmarować Kasią i obsypać bułką tartą.

Krok 3

Złożyć z powrotem foremkę i szczelnie skręcić.

Krok 4

Piekarnik nastawić na 180 stopni C.

Krok 5

Jaja wybić osobno na talerzyk, wlać je do miski miksera, dodać do nich sól i cukier.

Krok 6

Miksować, aż do uzyskania puszystej masy.

Krok 7

Dodać mąkę i delikatnie wymieszać.

Krok 8

Ciasto biszkoptowe przelać do foremki.

Krok 9

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 - 20 minut.

Krok 10

Po wyjęciu z piekarnika formę z barankiem obłożyć zmoczoną w zimnej wodzie ściereczką.

Krok 11

Po 10 - 15 minutach zdejmujemy ściereczkę, rozkręcamy foremkę i wyjmujemy baranka.

Krok 12

W jeszcze ciepłego baranka wstawiamy po obu stronach głowy po 1 goździku (oczy). Na szyję zawiązujemy kokardkę, a dalej już dekoracje wg swego pomysłu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Moje biszkoptowe baranki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Moje biszkoptowe baranki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Moje biszkoptowe baranki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Moje biszkoptowe baranki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Moje biszkoptowe baranki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Moje biszkoptowe baranki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Moje biszkoptowe baranki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej