Moje biszkoptowe baranki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuścić.

Krok 2

Formę rozkręcić, posmarować Kasią i obsypać bułką tartą.

Krok 3

Złożyć z powrotem foremkę i szczelnie skręcić.

Krok 4

Piekarnik nastawić na 180 stopni C.

Krok 5

Jaja wybić osobno na talerzyk, wlać je do miski miksera, dodać do nich sól i cukier.

Krok 6

Miksować, aż do uzyskania puszystej masy.

Krok 7

Dodać mąkę i delikatnie wymieszać.

Krok 8

Ciasto biszkoptowe przelać do foremki.

Krok 9

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 - 20 minut.

Krok 10

Po wyjęciu z piekarnika formę z barankiem obłożyć zmoczoną w zimnej wodzie ściereczką.

Krok 11

Po 10 - 15 minutach zdejmujemy ściereczkę, rozkręcamy foremkę i wyjmujemy baranka.

Krok 12

W jeszcze ciepłego baranka wstawiamy po obu stronach głowy po 1 goździku (oczy). Na szyję zawiązujemy kokardkę, a dalej już dekoracje wg swego pomysłu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Moje biszkoptowe baranki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Moje biszkoptowe baranki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Moje biszkoptowe baranki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Moje biszkoptowe baranki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Moje biszkoptowe baranki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Moje biszkoptowe baranki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Moje biszkoptowe baranki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej