Morska przekąska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Morska przekąska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

50 gramów

null szczypt

3 sztuki

null szczypt

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z ryby pokrój na małe kawałki, pieczarki na plasterki, marchew na talarki, a krewetki wrzuć do wrzątku, pogotuj przez 2 minuty, a następnie odsącz.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć marchew, po chwili dodaj rybę, krewetki, pieczarki, sos sojowy, Przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr, cukier i pieprz.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż przez ok. 7 minut, czasem mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morska przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morska przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morska przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morska przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morska przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morska przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morska przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Morska przekąska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej