Mrowisko przepis – Zobacz na przepisy.pl

Mrowisko

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

10 sztuk

1 szczypta

1 szklanka

1 szklanka

4 łyżki

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja roztrzepać, dodać mąkę, sól i wyrabiać ciasto ręcznie podlewając olejem.

Krok 2

Podzielić na porcje, wałkować tak cienko jak tylko to możliwe.

Krok 3

Kroić w różne kształty, smażyć na głębokim tłuszczu jak faworki na złoty kolor.

Krok 4

Wodę, cukier i miód zagotować. Odstawić do lekkiego przestygnięcia. Rodzinki namoczyć.

Krok 5

Gotowe kawałki ciasta okładać ściśle obok siebie, polewając gotowym lukrem (nie za dużo ponieważ jest bardzo słodki) i obsypywać rodzynkami.

Krok 6

Tworzyć "mrowisko" jak na zdjęciu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mrowisko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mrowisko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mrowisko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mrowisko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mrowisko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mrowisko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mrowisko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bajaderka
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej