• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Mufinki z owocami
Mufinki z owocami
Muffinki żurawinowe
Muffinki żurawinowe
Babeczki z oranżadą i truskawkami
Babeczki z oranżadą i truskawkami
Jogurtowe muffinki w kropki
Jogurtowe muffinki w kropki
Babeczki ze śliwkami
Babeczki ze śliwkami
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Ciasta
  • Muffinki i babeczki
  • Muffinki jagodowe

Muffinki jagodowe

Autor: MojeCiasto
Muffinki jagodowe
  • 15 minut15
  • Łatwe
  • 1 osoba1
  • 45 minut
  • 180 °C
  • 10 słoiczków
  • Przelicznik miar i wag
4
Oceń przepis jako pierwszy
208
4
WYDRUKUJ
143 osoby wydrukowały
ZAPISZ PDF
277 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • cukier
    200 g
  • Kostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak
    200 g
  • jajka
    4 szt.
  • mąka
    300 g
  • sól
    1 szczypta
  • proszek do pieczenia
    2 łyżeczki
  • mleko
    100 ml
  • płatki owsiane
    50 g
  • jagody świeże lub mrożone
    125 g
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Krok 1
    Piekarnik nagrzej do 180°C. Kasię ubij razem z cukrem na kremową masę. Następnie dodawaj po jednym jajku i wciąż ubijaj.
  • Krok 2
    Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz solą. Mieszankę dodawaj na przemian z mlekiem do ubijanej masy wciąż miksując. Dodaj również płatki owsiane a na sam koniec dodaj jagody i delikatnie wymieszaj.
  • Krok 3
    Gotowe ciasto nałóż do słoiczków i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 40-45 minut. Aby upewnić się, czy ciastka się dopiekły, zrób próbę suchego patyczka. Ciastka wystudź a następnie nałóż gumowe ringi (uszczelki), przykryj słoiczki i zepnij klamerkami. W ten sposób ciastka pozostaną świeże nawet do jednego tygodnia !
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
PROSTY PRZEPISPIKNIKciastoCIASTA Z JAGODAMIMUFFINKI I BABECZKIMUFFINKI Z OWOCAMIbez mięsaSZYBKIE CIASTECZKAFRISCOszybkie daniewegeDanie wegetariańskie
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany SmakREKLAMAKostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany SmakZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany SmakREKLAMAKostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany SmakZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (4)
Magdalena PłazakOdpowiedz24.08.2016
gdzie takie słoiczki można kupić?
Obcasy.plOdpowiedz28.07.2016
Wygląda na smaczne.!
przepisy.plOdpowiedz12.07.2016
Te muffinki można również upiec w zwykłych foremkach :)
Zmyslovski EvaOdpowiedz12.07.2016
Fajny pomysl, ale piesza wycieczka ze sloikami w plecaku?
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Drugie śniadanie - bajgle i muffinki
Drugie śniadanie - bajgle i muffinki
10 szybkich ciast w mniej niż godzinę
10 szybkich ciast w mniej niż godzinę
Naturalnie, że smaczne - zobacz 12 przepisów na proste i pyszne połączenia
Naturalnie, że smaczne - zobacz 12 przepisów na proste i pyszne połączenia
5 najbardziej czekoladowych muffinków na Dzień Czekolady
5 najbardziej czekoladowych muffinków na Dzień Czekolady
Muffinki jagodowe
avatar

Wypieki przygotowywane w mini słoikach są coraz bardziej modne i popularne. Zasugeruj się tym przepisem i upiecz efektownie prezentujące się muffinki jagodowe. Ich przyrządzenie jest proste, wystarczy tylko skorzystać z kilku porad. Na początek rozgrzej piekarnik do sugerowanej temperatury – kiedy będzie się nagrzewał, przygotuj ciasto na mini wypieki. Kostkę do pieczenia ubij z cukrem na masę, która będzie miała kremową konsystencję. Stopniowo dodawaj po jednym jajku, nie przerywając ubijania. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia – będzie napowietrzona, dzięki czemu ciasto dobrze wyrośnie. Dodawaj ją naprzemiennie z mlekiem do ubijanej masy. Konsystencję mini wypieków urozmaicą płatki owsiane, które opcjonalnie możesz zastąpić jaglanymi. Na koniec dodaj jagody i wszystko delikatnie przemieszaj. Gotową masę nałóż do słoiczków – wierzch przygotowywanych muffinów możesz dodatkowo oprószyć wiórkami białej czekolady. Z łatwością przygotujesz je samodzielnie. Wystarczy, że zmrożoną tabliczkę czekolady zetrzesz na dużych oczkach tarki. Dzięki naszemu przepisowi przygotujesz wyśmienite muffinki – sprawdź.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

4
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby