MUFFINKI Z JAGODAMI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

260

39 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

suche:

1.5 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

mokre:

1 sztuka

0.3 szklanki

0.5 szklanki

dodatki:

1 szklanka

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W jednej misce wymieszać składniki suche.

Krok 2

W drugiej misce roztrzepać składniki mokre.

Krok 3

Do składników suchych dodać mokre i wymieszać tylko do połączenia składników.

Krok 4

Jagody umyć i osuszyć.

Krok 5

Dwie łyżki jagód odłożyć.

Krok 6

Resztę wsypać do masy i delikatnie, ale dokładnie wymieszać.

Krok 7

Ciasto rozłożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami.

Krok 8

Na wierzchu muffinek ułożyć po kilka jagód.

Krok 9

Wstawić do nagrzanego do 180° C piekarnika i piec około 25 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. (12 sztuk)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MUFFINKI Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MUFFINKI Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MUFFINKI Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MUFFINKI Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MUFFINKI Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MUFFINKI Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MUFFINKI Z JAGODAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej