Muffinki z truskawkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

51

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 szklanka

1.5 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki pokroić w kostkę, posypać cukrem waniliowym i zalać mlekiem.

Krok 2

Zmieszać wszystkie sypkie składniki.

Krok 3

Utrzeć masło z cukrem pudrem na gładką masę.Stopniowo dodawać jajo i białka. Dosypywać mąkę.

Krok 4

Na końcu dodać truskawki z mlekiem. Delikatnie wymieszać.

Krok 5

Nakładać ciasto do papilotek. Piec w 180 stopniach C przez 25 minut.

Krok 6

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto orzechowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej