MUFFINY TRUSKAWKOWE

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

225 gramów

125 gramów

1 szczypta

2 łyżeczki

1 sztuka

180 mililitrów

60 mililitrów

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nastawić piekarnik na 175 stopni, formę do muffinów wyłożyć papilotkami.

Krok 2

Do miski przesiać mąkę z solą i proszkiem do pieczenia, wrzucić truskawki i cukier i wymieszać.

Krok 3

W drugiej misce roztrzepać jajko, wlać mleko, olej i wymieszać.

Krok 4

Połączyć suche składniki z mokrymi i nakładać ciasto do 3/4 wysokości papilotek (ciasto nie wylewa się) i poukładać na wierzchu pokrojone truskawki.

Krok 5

Wstawić blachę do piekarnika i piec około 20 minut – aż będą ładnie zarumienione z wierzchu, upieczone od razu wyjąć z piekarnika, zostawić na 5 minut w formie, a następnie studzić na kratce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MUFFINY TRUSKAWKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MUFFINY TRUSKAWKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MUFFINY TRUSKAWKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MUFFINY TRUSKAWKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MUFFINY TRUSKAWKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MUFFINY TRUSKAWKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MUFFINY TRUSKAWKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej