MUFFINY TRUSKAWKOWE

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

225 gramów

125 gramów

1 szczypta

2 łyżeczki

1 sztuka

180 mililitrów

60 mililitrów

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nastawić piekarnik na 175 stopni, formę do muffinów wyłożyć papilotkami.

Krok 2

Do miski przesiać mąkę z solą i proszkiem do pieczenia, wrzucić truskawki i cukier i wymieszać.

Krok 3

W drugiej misce roztrzepać jajko, wlać mleko, olej i wymieszać.

Krok 4

Połączyć suche składniki z mokrymi i nakładać ciasto do 3/4 wysokości papilotek (ciasto nie wylewa się) i poukładać na wierzchu pokrojone truskawki.

Krok 5

Wstawić blachę do piekarnika i piec około 20 minut – aż będą ładnie zarumienione z wierzchu, upieczone od razu wyjąć z piekarnika, zostawić na 5 minut w formie, a następnie studzić na kratce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MUFFINY TRUSKAWKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MUFFINY TRUSKAWKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MUFFINY TRUSKAWKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MUFFINY TRUSKAWKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MUFFINY TRUSKAWKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MUFFINY TRUSKAWKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MUFFINY TRUSKAWKOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej