MUFFINY Z GRUSZKAMI I IMBIREM

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżeczki

150 gramów

75 gramów

1 łyżeczka

140 mililitrów

125 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier biały i brązowy, imbir.

Krok 2

W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre: olej, roztrzepane jajka, śmietanę, miód.

Krok 3

Połączyć ze składnikami suchymi, krótko wymieszać, tylko do połączenia składników.

Krok 4

Dodać pokrojone gruszki i wymieszać.

Krok 5

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami.

Krok 6

Ciasto podzielić pomiędzy 12 foremek.

Krok 7

Każdą muffinkę posypać cukrem (około pół łyżeczki na muffinkę).

Krok 8

Piec w temperaturze 200ºC przez 20 - 25 minut, do tzw. suchego patyczka.

Krok 9

Wyjąć, przestudzić lekko na drucianej siatce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MUFFINY Z GRUSZKAMI I IMBIREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MUFFINY Z GRUSZKAMI I IMBIREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MUFFINY Z GRUSZKAMI I IMBIREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MUFFINY Z GRUSZKAMI I IMBIREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MUFFINY Z GRUSZKAMI I IMBIREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MUFFINY Z GRUSZKAMI I IMBIREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MUFFINY Z GRUSZKAMI I IMBIREM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej