MURZYNEK Z BRZOSKWINIAMI

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

68 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

5 sztuk

4 łyżki

5 łyżek

1 łyżeczka

1 szklanka

250 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię roztapiamy z cukrem i kakao. Dodajemy wodę.

Krok 2

Po rozpuszczeniu gotujemy na wolnym ogniu około 6 minut, a w międzyczasie oddzielamy żółtka od białek i ubijamy pianę ze szczyptą soli.

Krok 3

Powstałą masę studzimy w zimnej wodzie i do ochłodzonej masy dodajemy żółtka.

Krok 4

Odlewamy część masy na wysokość ¼ szklanki do polewy, a do reszty dodajemy proszek do pieczenia z mąką oraz ubite białka i powoli mieszamy.

Krok 5

Następnie ciasto wlewamy do formy, układamy pokrojone brzoskwinie i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 6

Po ostygnięciu ciasta polewamy pozostawioną polewą. I gotowe :) SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MURZYNEK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MURZYNEK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MURZYNEK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MURZYNEK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MURZYNEK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MURZYNEK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MURZYNEK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

Zobacz również