Murzynek z wiśniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

1.5 szklanki

4 sztuki

0.3 szklanki

4 łyżki

2 łyżeczki

500 mililitrów

4 łyżki

1 opakowanie

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Wierzch polać polewą, którą wcześniej odlaliśmy.

Krok 3

Kremówkę ubić z cukrem i śmietan-fiksem. Na spodnią część ciasta wyłożyć wiśnie, na to kremówkę i przykryć drugim plackiem.

Krok 4

Piec ok. 30 minut w temp. 160 stopni. Po ostudzeniu przekroić ciasto.

Krok 5

Na koniec pianę z białek. Porcja na blaszkę tortową.

Krok 6

Odlać 1/3 szklanki na polewę. Do reszty dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i żółtka.

Krok 7

Margarynę rozpuścić z cukrem, wodą. Dodać kakao i dokładnie wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Murzynek z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Murzynek z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Murzynek z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Murzynek z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Murzynek z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Murzynek z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Murzynek z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej