Mus warzywny z sucharkami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

83

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 sztuki

4 sztuki

240 gramów

4 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew, pasternak i ziemniaki umyj, obierz i ugotuj. Osobno ugotuj groszek. Jeszcze ciepłe warzywa zmiksuj blenderem i zostaw do przestudzenia.

Mus warzywny z sucharkami - Krok 1

Krok 2

Po przestudzeniu mus zmiksuj z Florą ProActiv Zdrowe Serce z witaminą B1.

Mus warzywny z sucharkami - Krok 2

Krok 3

Pestki dyni grubo posiekaj i krótko podpraż na patelni. Posyp nimi mus. Podawaj z sucharkami.

Mus warzywny z sucharkami - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, miedzi, manganu, witaminy C, witaminy A, witaminy E, ryboflawiny, witaminy B6, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus warzywny z sucharkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus warzywny z sucharkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus warzywny z sucharkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus warzywny z sucharkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus warzywny z sucharkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus warzywny z sucharkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus warzywny z sucharkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Flora ProActiv Zdrowe serce z witaminą B1

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv Zdrowe serce z witaminą B1

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej