Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

2 listków

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko umyj, obierz i pokrój na ćwiartki. Usuń gniazda nasienne. Dynię pokrój w kostkę. W naczyniu żaroodpornym ułóż dynię i jabłko, i piecz w piekarniku do miękkości.

Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - Krok 1

Krok 2

Upieczoną dynię i jabłko zmiksuj razem z otrębami na gładką masę. Dodaj cynamon, migdały i rodzynki. Dokładnie wymieszaj.

Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - Krok 2

Krok 3

Gotowy mus przełóż do salaterek, udekoruj kleksem z jogurtu naturalnego oraz listkami mięty. Podawaj z biszkoptami.

Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy E.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej