Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

2 listków

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko umyj, obierz i pokrój na ćwiartki. Usuń gniazda nasienne. Dynię pokrój w kostkę. W naczyniu żaroodpornym ułóż dynię i jabłko, i piecz w piekarniku do miękkości.

Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - Krok 1

Krok 2

Upieczoną dynię i jabłko zmiksuj razem z otrębami na gładką masę. Dodaj cynamon, migdały i rodzynki. Dokładnie wymieszaj.

Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - Krok 2

Krok 3

Gotowy mus przełóż do salaterek, udekoruj kleksem z jogurtu naturalnego oraz listkami mięty. Podawaj z biszkoptami.

Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy E.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z pieczonej dyni i jabłka podany z biszkoptami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej