
Składniki
null
2 sztuki
4 łyżki
1 pęczek
1 pęczek
300 gramów
4 łyżki
null
2 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Starty ser wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i posiekanym szczypiorkiem.
Krok 2
Dodaj jajka, skórkę z cytryny, pestki słonecznika, śmietanę. Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Opłukane i osuszone ryby natrzyj przyprawą do ryb oraz sokiem z cytryny.
Krok 4
Do środka ryby włóż serowe nadzienie, zepnij wykałaczkami.
Krok 5
Ryby obłóż kawałkami masła, zawiń w folię aluminiową, i piecz na grillu około 8 minut z każdej strony.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej