Nadziewany pstrąg przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewany pstrąg

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

4 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

300 gramów

4 łyżki

null

2 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Starty ser wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i posiekanym szczypiorkiem.

Krok 2

Dodaj jajka, skórkę z cytryny, pestki słonecznika, śmietanę. Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Opłukane i osuszone ryby natrzyj przyprawą do ryb oraz sokiem z cytryny.

Krok 4

Do środka ryby włóż serowe nadzienie, zepnij wykałaczkami.

Krok 5

Ryby obłóż kawałkami masła, zawiń w folię aluminiową, i piecz na grillu około 8 minut z każdej strony.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej