
Składniki
null
2 sztuki
4 łyżki
1 pęczek
1 pęczek
300 gramów
4 łyżki
null
2 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Starty ser wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i posiekanym szczypiorkiem.
Krok 2
Dodaj jajka, skórkę z cytryny, pestki słonecznika, śmietanę. Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Opłukane i osuszone ryby natrzyj przyprawą do ryb oraz sokiem z cytryny.
Krok 4
Do środka ryby włóż serowe nadzienie, zepnij wykałaczkami.
Krok 5
Ryby obłóż kawałkami masła, zawiń w folię aluminiową, i piecz na grillu około 8 minut z każdej strony.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej