Nadziewany pstrąg przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewany pstrąg

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

4 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

300 gramów

4 łyżki

null

2 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Starty ser wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i posiekanym szczypiorkiem.

Krok 2

Dodaj jajka, skórkę z cytryny, pestki słonecznika, śmietanę. Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Opłukane i osuszone ryby natrzyj przyprawą do ryb oraz sokiem z cytryny.

Krok 4

Do środka ryby włóż serowe nadzienie, zepnij wykałaczkami.

Krok 5

Ryby obłóż kawałkami masła, zawiń w folię aluminiową, i piecz na grillu około 8 minut z każdej strony.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybki Stroganoff
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej