
Składniki
null
2 sztuki
4 łyżki
1 pęczek
1 pęczek
300 gramów
4 łyżki
null
2 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Starty ser wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i posiekanym szczypiorkiem.
Krok 2
Dodaj jajka, skórkę z cytryny, pestki słonecznika, śmietanę. Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Opłukane i osuszone ryby natrzyj przyprawą do ryb oraz sokiem z cytryny.
Krok 4
Do środka ryby włóż serowe nadzienie, zepnij wykałaczkami.
Krok 5
Ryby obłóż kawałkami masła, zawiń w folię aluminiową, i piecz na grillu około 8 minut z każdej strony.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























