najłatwiejsza szarlotka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

316

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

30 dekagramów

15 dekagramów

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z wyżej wymienionych składników zagnieść ciasto.

Krok 2

Tortownicę wysmarować Kasią i wysypać bułką tartą. Wyłożyć ciastem, wstawić do lodówki.

Krok 3

Jabłka zetrzeć na grubej tarce. Dodać skórkę pomarańczową, wymieszać.

Krok 4

Ciasto w tortownicy nakłuć widelcem i wyłożyć na wierzch jabłka.

Krok 5

Piec około 25 minut, aż brzegi ciasta zaczną się rumienić.

Krok 6

Następnie posypać jabłka cukrem i wstawić jeszcze na 2 minuty do piekarnika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • najłatwiejsza szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • najłatwiejsza szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • najłatwiejsza szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • najłatwiejsza szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • najłatwiejsza szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • najłatwiejsza szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • najłatwiejsza szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
56 osób ogląda przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej