
Składniki
4 sztuki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szklanka
2 sztuki
5 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokroiłam w paseczki. Posoliłam,popieprzyłam dodałam czosnku i słodkiej papryki,polałam oliwką i odstawiłam do lodówki.
Krok 2
Wyłożyłam je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia do rozgrzanego piekarnika. Lekko skropiłam oliwką i piekłam około 30 minut. Można też usmażyć nugetsy na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Do nugetsów można zrobić różne sosy w zależności od smaków. Ja podałam je z sosem majonezowo-ketchupowym z dodatkiem czosnkiem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej