NUGETSY Z KURCZAKA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

NUGETSY Z KURCZAKA

Autor: duszek

ratingratingratingratingrating

6

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokroiłam w paseczki. Posoliłam,popieprzyłam dodałam czosnku i słodkiej papryki,polałam oliwką i odstawiłam do lodówki.

Krok 2

Wyłożyłam je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia do rozgrzanego piekarnika. Lekko skropiłam oliwką i piekłam około 30 minut. Można też usmażyć nugetsy na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Do nugetsów można zrobić różne sosy w zależności od smaków. Ja podałam je z sosem majonezowo-ketchupowym z dodatkiem czosnkiem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • NUGETSY Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • NUGETSY Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • NUGETSY Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • NUGETSY Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • NUGETSY Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • NUGETSY Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • NUGETSY Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • NUGETSY Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej