NUGETSY Z KURCZAKA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

NUGETSY Z KURCZAKA

Autor: duszek

ratingratingratingratingrating

6

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokroiłam w paseczki. Posoliłam,popieprzyłam dodałam czosnku i słodkiej papryki,polałam oliwką i odstawiłam do lodówki.

Krok 2

Wyłożyłam je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia do rozgrzanego piekarnika. Lekko skropiłam oliwką i piekłam około 30 minut. Można też usmażyć nugetsy na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Do nugetsów można zrobić różne sosy w zależności od smaków. Ja podałam je z sosem majonezowo-ketchupowym z dodatkiem czosnkiem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • NUGETSY Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • NUGETSY Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • NUGETSY Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • NUGETSY Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • NUGETSY Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • NUGETSY Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • NUGETSY Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • NUGETSY Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bolońska fantazja
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej