Składniki
1 sztuka
0.5 litra
4 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1.5 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
10 dekagramów
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
2 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
1 kilogram
0.25 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z okonia pokroić na kawałki po ok. 5 cm ( jeśli był mrożony to rozmrozić , odsączyć i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi ) . Posypać Delikatem , oprószyć mąką i usmażyć na rumiano na oliwie z obu stron . Zdjąć z patelni i odsączyć z tłuszczu .
Krok 2
Cebulę pokroić w pół plasterki i potem rozdzielić na paseczki . Warzywa utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Cebule podsmażyć na szklisto na kilku łyżkach oleju . Do cebuli dorzucić utarte warzywa . Chwilę smażyć mieszając .
Krok 3
Wlać wodę , dodać bulion ,ziele angielskie, liście laurowe i dusić 30 minut .Dołożyć przecier pomidorowy , rozkruszoną mini kostkę Pietruszkę . Doprawić sos pieprzem , cukrem , Delikatem w płynie wg uznania .Zagotować .
Krok 4
Układać warstwami : gorący sos – rybę – sos – rybę i tak do wyczerpania składników. Wierzchnią warstwę ma stanowić sos. Po przestudzeniu odstawić do lodówki na ok. 12 godzin by ryba przeszła sosem . Podawać na zimno.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej