
Składniki
1 sztuka
0.5 litra
4 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1.5 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
10 dekagramów
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
2 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
1 kilogram
0.25 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z okonia pokroić na kawałki po ok. 5 cm ( jeśli był mrożony to rozmrozić , odsączyć i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi ) . Posypać Delikatem , oprószyć mąką i usmażyć na rumiano na oliwie z obu stron . Zdjąć z patelni i odsączyć z tłuszczu .
Krok 2
Cebulę pokroić w pół plasterki i potem rozdzielić na paseczki . Warzywa utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Cebule podsmażyć na szklisto na kilku łyżkach oleju . Do cebuli dorzucić utarte warzywa . Chwilę smażyć mieszając .
Krok 3
Wlać wodę , dodać bulion ,ziele angielskie, liście laurowe i dusić 30 minut .Dołożyć przecier pomidorowy , rozkruszoną mini kostkę Pietruszkę . Doprawić sos pieprzem , cukrem , Delikatem w płynie wg uznania .Zagotować .
Krok 4
Układać warstwami : gorący sos – rybę – sos – rybę i tak do wyczerpania składników. Wierzchnią warstwę ma stanowić sos. Po przestudzeniu odstawić do lodówki na ok. 12 godzin by ryba przeszła sosem . Podawać na zimno.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej