Orzechowa chałwa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

648

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1.5 szklanki

1 opakowanie

3 opakowania

10 dekagramów

25 dekagramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, śmietanę i cukier rozpuścić (nie doprowadzić do gotowania), wsypać kakao i odstawić do wychłodzenia.

Krok 2

Do letniej masy wsypać mleko granulowane i zmiksować.

Krok 3

Dodać orzechy i pokruszone herbatniki i wymieszać łyżką.

Krok 4

Wyłożyć masę do formy wyłożonej folią.

Krok 5

Wstawić do lodówki na dwie godziny.

Krok 6

Wyjąć z formy i dowolnie udekorować!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowa chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowa chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowa chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowa chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowa chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowa chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowa chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej