
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
1 łyżka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę obierz i razem z pomidorami pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Dodaj rozkrojone na połówki oliwki.
Krok 3
Ser potnij na 6 plastrów i ułóż na folii aluminiowej, na wierzchu ułóż przygotowaną sałatkę, oprósz pieprzem.
Krok 4
Zawiń, ale niezbyt szczelnie, aby powietrze miało dostęp i grilluj przez 15 minut. Wierzch posyp bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej