
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
1 łyżka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę obierz i razem z pomidorami pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Dodaj rozkrojone na połówki oliwki.
Krok 3
Ser potnij na 6 plastrów i ułóż na folii aluminiowej, na wierzchu ułóż przygotowaną sałatkę, oprósz pieprzem.
Krok 4
Zawiń, ale niezbyt szczelnie, aby powietrze miało dostęp i grilluj przez 15 minut. Wierzch posyp bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej