Ostre nachos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre nachos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nachos delikatnie wysyp na blachę i oprósz startym na tarce serem.

Krok 2

Papryczki odsącz, pokrój w cienkie paski i ułóż na warstwie sera.

Krok 3

Nachos zapiekaj przez ok. 15-20 minut w temperaturze 200 stopni i przełóż ostrożnie na półmisek. Dopraw do smaku.

Krok 4

Ostre nachos serwuj razem ze śmietaną podaną w osobnej miseczce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre nachos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej