
Składniki
100 gramów
200 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nachos delikatnie wysyp na blachę i oprósz startym na tarce serem.
Krok 2
Papryczki odsącz, pokrój w cienkie paski i ułóż na warstwie sera.
Krok 3
Nachos zapiekaj przez ok. 15-20 minut w temperaturze 200 stopni i przełóż ostrożnie na półmisek. Dopraw do smaku.
Krok 4
Ostre nachos serwuj razem ze śmietaną podaną w osobnej miseczce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej