Ostre pieczone ziemniaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre pieczone ziemniaczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

0.5 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

300 gramów

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w lekko osolonej wodzie w mundurkach. Odcedź, ostudź, przetnij na połówki i delikatnie wydrąż środki.

Krok 2

Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj mięso i przesmaż całość na złoty kolor.

Krok 3

Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórek, potnij w kostkę. Papryczki wypestkuj i posiekaj drobno.

Krok 4

Dodaj do mięsa razem z osączoną z zalewy kukurydzą i fasolką. Dopraw do smaku, smaż jeszcze przez kilka minut.

Krok 5

Ziemniaczane miseczki wysmaruj w środku odrobiną masła i nadziej każdą połówkę przygotowanym mięsno-warzywnym farszem.

Krok 6

Zawiń w folię aluminiową i piecz na rozgrzanym ruszcie grilla lub w piekarniku przez ok.20 minut.

Krok 7

Przed podaniem ostre zapiekane ziemniaczki udekoruj listkami świeżej kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre pieczone ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre pieczone ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre pieczone ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre pieczone ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre pieczone ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre pieczone ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre pieczone ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre pieczone ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Nigiri-sushi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej