
Składniki
6 sztuk
0.5 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
300 gramów
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w lekko osolonej wodzie w mundurkach. Odcedź, ostudź, przetnij na połówki i delikatnie wydrąż środki.
Krok 2
Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj mięso i przesmaż całość na złoty kolor.
Krok 3
Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórek, potnij w kostkę. Papryczki wypestkuj i posiekaj drobno.
Krok 4
Dodaj do mięsa razem z osączoną z zalewy kukurydzą i fasolką. Dopraw do smaku, smaż jeszcze przez kilka minut.
Krok 5
Ziemniaczane miseczki wysmaruj w środku odrobiną masła i nadziej każdą połówkę przygotowanym mięsno-warzywnym farszem.
Krok 6
Zawiń w folię aluminiową i piecz na rozgrzanym ruszcie grilla lub w piekarniku przez ok.20 minut.
Krok 7
Przed podaniem ostre zapiekane ziemniaczki udekoruj listkami świeżej kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej