
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
null
200 gramów
0.5 sztuki
0.5 pęczka
150 mililitrów
100 mililitrów
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki obierz, usuń czarne żyłki, umyj i osusz. Kolendrę posiekaj.
Krok 2
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odsącz.
Krok 3
Na rozgrzaną oliwę wrzuć krewetki oraz małże i dodaj pieprz. Smaż przez 3 minuty, a następnie wlej wino.
Krok 4
Kiedy wino trochę odparuje dodaj kolendrę oraz kostkę rosołową wymieszaną w szklance wody. Duś przez 10 minut, po czym dodaj śmietanę oraz mąkę.
Krok 5
Wymieszaj, aby sos zgęstniał. Makaron rozłóż na talerze, ułóż na nim owoce morze i zalej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej