
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
null
200 gramów
0.5 sztuki
0.5 pęczka
150 mililitrów
100 mililitrów
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki obierz, usuń czarne żyłki, umyj i osusz. Kolendrę posiekaj.
Krok 2
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odsącz.
Krok 3
Na rozgrzaną oliwę wrzuć krewetki oraz małże i dodaj pieprz. Smaż przez 3 minuty, a następnie wlej wino.
Krok 4
Kiedy wino trochę odparuje dodaj kolendrę oraz kostkę rosołową wymieszaną w szklance wody. Duś przez 10 minut, po czym dodaj śmietanę oraz mąkę.
Krok 5
Wymieszaj, aby sos zgęstniał. Makaron rozłóż na talerze, ułóż na nim owoce morze i zalej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej