Owoce morza w winie z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owoce morza w winie z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

null

200 gramów

0.5 sztuki

0.5 pęczka

150 mililitrów

100 mililitrów

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obierz, usuń czarne żyłki, umyj i osusz. Kolendrę posiekaj.

Krok 2

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odsącz.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć krewetki oraz małże i dodaj pieprz. Smaż przez 3 minuty, a następnie wlej wino.

Krok 4

Kiedy wino trochę odparuje dodaj kolendrę oraz kostkę rosołową wymieszaną w szklance wody. Duś przez 10 minut, po czym dodaj śmietanę oraz mąkę.

Krok 5

Wymieszaj, aby sos zgęstniał. Makaron rozłóż na talerze, ułóż na nim owoce morze i zalej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owoce morza w winie z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owoce morza w winie z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owoce morza w winie z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owoce morza w winie z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owoce morza w winie z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owoce morza w winie z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owoce morza w winie z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owoce morza w winie z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej