Pączki z ziemniaków

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 kilogram

4 sztuki

0.5 opakowania

7 łyżek

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki należy ugotować, odparować, wystudzić i zmielić przez maszynkę.

Krok 2

Drożdże, jajka i cukier wymieszać. Wymieszać z pozostałymi składnikami i zagnieść ciasto.

Krok 3

Wyrobić do wyrośnięcia, zostawić na ok. 1 godz.

Krok 4

Rozwałkować na grubość 1,5 cm.

Krok 5

Smażyć na oleju.

2

Opinie o przepisie

  • Redakcja Moje Ciasto

    Redakcja Moje Ciasto, 24.03.2016

    Rzeczywiście w tym przepisie zabrakło informacji, co się dzieje z ziemniakami. Dziękujemy za zwrócenie uwagi. Przepis został już uzupełniony.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krytyk tragicznych Przepisów

    Krytyk tragicznych Przepisów, 10.03.2016

    Jaki jest 5 krok? Ziemniaki wyrzucić do kosza? Bo nie wiadomo co zrobić z tych ziemniaków? Bo nawet ich w przepisie nie ma ujętych. Kolejny tragiczny przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pączki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pączki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pączki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pączki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pączki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pączki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pączki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pączki serowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej